donderdag 18 juli 2013

Strandfoto's

Deze week genoten van twee heerlijke dagen op het strand. Daar waren we dit jaar nog niet geweest en we genoten volop.

Ayla is een echt meisje, met haar bikini aan (en deze laatste keer een andere dan bij ons eerste strandbezoek)

Zelfs Rick liep de hele tijd in zijn zwembroek en de laatste dag was hij bijna de zee niet uit te branden.

Met z'n drieën in de zee

De laatste dag kwamen er steeds vissersboten voorbij, voor een echt vakantiegevoel.

Ayla was de eerste dag een beetje verbrand, dus de tweede dag vaak een t-shirt aan

Rick wilde eigenlijk niet op de foto, maar toen ik 'm had . . .

Rick zonder bril is nog steeds wel gewoon (hij hoeft 'm ook niet altijd op), maar Bob zonder bril is gewoon een beetje vreemd:

En dan vraagt Ayla : "Mama, maak je ook een foto van jezelf?" Ik wil de camera al aan haar geven, omdat ze foto's maken zo leuk vindt. Maar ze kijkt - terwijl ik de camera vast heb - naar het schermpje en zegt: "Je kan op het knopje drukken hoor." En dit is het resultaat:

zondag 7 juli 2013

Frustratie om verfwerk

Al eerder schreef ik dat we de kamer van de jongens grootscheeps gaan aanpakken. Sinds gisteren zijn ze op kamp, Ayla slaapt een paar nachtjes bij Opa en Oma. Dat maakt onze handen vrij om te klussen. En dan vooral Freek, want hij mag maandag gewoon weer aan het werk.

Vorige week ben ik begonnen met het schilderen van het kozijn. Het kan maar vast gedaan zijn, dacht ik. Ja, dacht ik. Want toen ik de derde en tevens laatste laag wilde aanbrengen en eerst nog een enkele druppel weg wilde schuren, bleek de verf helemaal niet gehecht te hebben. GRRRR!
De verf die ik er in twee keer een uur tijd opgebracht had, kon ik er in zo'n vijf uur weer vanaf trekken, pulken en schuren.

Reden hiervan? Die is nog steeds niet bekend. Beide verven (oude onderlaag en nieuwe verf) waren op terpentine basis en beide uit dezelfde serie van een goed merk. De onderlaag was ontvet met speciale reiniging voor schilderwerk.

Door het hele gedoe zijn de kozijnen nu extra goed geschuurd en ik heb ze nogmaals schoongemaakt met het speciale reinigingsmiddel. Omdat ik nu mijn lesje wel geleerd heb, heb ik gisteren eerst op een klein stukje verf aangebracht. Dit keer zijdeglans van een ander merk, wel weer op terpentinebasis.
De verf dekt heel mooi en één laag lijkt al genoeg, maar . . . . wederom kan ik de verf er af pulken. En dat is toch echt niet de bedoeling.



Net weer een ander deel van het kozijn schoongemaakt, dit keer met professioneel ontvettingsmiddel en maar weer een proefstukje geverfd. En dan morgen kijken of het nu wel hecht. Dat moet echt, want ik word er al aardig moedeloos van.

Eén voordeel van dit alles: ik kan dit weekend nog niet schilderen, terwijl Freek met de grote klussen bezig is (vloerbedekking verwijderen, plafond witten en muren sausen), dus ik lig regelmatig in de zon. Dan steek ik straks lekker af bij die toch wel erg witte kamer.En ik rommel wat op de laptop.
Maar ik lig en zit eigenlijk helemaal niet lekker. Ik wil die kozijnen doen, gedaan hebben!

Dus als iemand ideeën heeft wat de oorzaak zou kunnen zijn en hoe ik het anders zou kunnen doen, dan hoor ik het graag. Tot die tijd wacht ik maar tot ik morgenmiddag kan kijken hoe dit laatste proefstukje gedroogd is.


De kasten zijn vandaag gekocht en naar binnen getild


Zo blij met ons kleine monstertje (voor het eerst met een aanhangwagen!)


De kleur is wit

Groetjes, Esther

maandag 1 juli 2013

Wat leuke foto's

Gewoon omdat ik het leuk vind om wat foto's met jullie te delen.


Onze klimroos, vol belofte voor meer mooie bloemen

De eerste aardbeienoogst, afgelopen vrijdag. Zondag had ik weer zo'n portie. Lekker!

Een zelfgemaakt elfentuintje. Gemaakt tussen het klussen door, zeg maar.

Een mooi pioenroos