maandag 19 mei 2014

Time out, zomerreces of . . . ?

Mijn hoofd loopt over door de omstandigheden.
Dit komt omdat ik veel wil: kleding naaien, tasjes naaien voor Elisabeths Appelier en andere ideeën voor mijn webwinkel uitwerken, de verkoop stimuleren, theorie van verschillende kruiden uitwerken, de moestuin netjes houden, iedere week een flink stuk fietsen (nu het weer eindelijk mooier wordt), regelmatig brood en koek bakken, contacten (online en live) onderhouden . . .
En omdat er veel in de planning staat: een buurtrommelmarkt (waar we komende zondag onze “rommel” hopen te verkopen en waar ik ook spullen van Elisabeths Appelier wil aanbieden), het Feest van de Drie Taarten een week later (waar we de drie kinderverjaardagen in één keer vieren), het opknappen van Ayla’s kamer met alles wat daarbij komt, het kinderfeestje dat Bob nog te goed heeft en dat voor de zomervakantie mag plaatsvinden.
En dan is het nog op de basisschool van de kinderen alles behalve rustig (hoe en wat vind ik niet geschikt om online te delen, maar het houdt me goed bezig).

Bijna al die dingen kan ik plannen en zo komt er best veel uit mijn handen. De schoolsituatie laat zich echter niet plannen en ik denk/weet dat dit de grootste energieslurper is.
Loslaten is de enige optie, maar dat vind ik wel heel moeilijk; het gaat tenslotte om onze kinderen.

Mijn voornemen is om de komende tijd wel te plannen, maar tegelijk ook flexibel te zijn.
Regent het: dan ga ik morgen naar de tuin of het onkruid moet nog iets langer wachten.
Ben ik lekker aan het chatten: dan is mijn rok maar een dag (of twee) later klaar.
En na schooltijd: dan ben ik er voor de kinderen.
Vermaken ze zichzelf: er is altijd wel een klusje dat ik kan doen.
En mijn wekelijkse blog: die kan ook wel eens een weekje overslaan en/of op een andere dag verschijnen.
Ik ga mijn best doen

Tijd dus voor een lang zomerreces, waarin de blogs verschijnen in hun eigen tempo, een relaxtempo. En waarbij ze soms wat langer en soms wat korter zullen zijn.

Ik ga genieten van de mooie dagen, beginnend bij morgen; dit wordt een fietsdag.
Maar ook vandaag ga ik trouwens genieten. Gewoon door rustig op de tuin te werken en kijken hoever ik kom. Genieten van het bezig zijn, genieten van de zon en genieten van de groeikracht in de natuur.

Genieten jullie mee?

Groetjes, Esther

maandag 12 mei 2014

Van het één komt het ander



In november heb ik zes tassen gemaakt: drie gymtassen en drie tassen voor de bibliotheekboeken. Dit deed ik zonder patroon; gewoon naar eigen inzicht. En als het dan ook nog lukt, is de voldoening extra groot.



Zelf was en ben ik tevreden met het resultaat.





In diezelfde periode ging ook het idee steeds meer vorm krijgen om een webwinkeltje te beginnen. Zoals jullie misschien weten is deze bij het begin van 2014 van start gegaan. In het begin heb ik mij vooral gericht op armbanden en gehaakte spulletjes. Maar het idee om het assortiment aan te vullen met stoffen tassen was er die hele tijd al. Ook bij mij gaat de tijd echter veel te snel. Of komt het omdat ik teveel dingen wil doen en teveel dingen leuk vind?

Deze week heb ik er gewoon tijd voor gemaakt!
De eerste twee tasjes zijn af en zal ik komende week op de website plaatsen.




















Door bezig te zijn, krijg ik zoveel zin en inspiratie om nog meer te maken.
Dat wordt dus een goede tijdsplanning maken en genieten van de momenten dat ik helemaal op ga in het creëren. Dan kost het namelijk geen energie, maar levert het juist energie op.


Groetjes, Esther

maandag 5 mei 2014

Kleuren: wat betekenen ze eigenlijk?


Laatst heb ik voor een vriendin een geluksarmbandje geknoopt. Zij kon en kan wel wat kracht en gevoel van liefde gebruiken. En als ik dan toch bezig ben, kan ik het niet laten om ook armbandjes te maken voor haar twee dochters. De kleuren heb ik bewust uitgekozen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met die kleuren.


Kleuren kunnen associaties oproepen en hun betekenis is dan voor jou verbonden aan een persoonlijke ervaring. Maar iedere kleur heeft ook in het algemeen een effect, een energie die wat met je doet. Deze energie kan je inzetten om je beter te voelen. Bijvoorbeeld wanneer je je druk en gestrest voelt. Kies dan geen shirt met allemaal drukke kleuren, maar iets groens of blauws; dat heeft een kalmerende uitstraling.

De energie van kleuren gebruik ik in geluksarmbandjes.
Deze armbandjes maak ik zelf en geef ze graag aan iemand die ik geluk toewens. Ik maak ze ook in opdracht via mijn webwinkel Elisabeths Appelier.




De kleuren
Wit – energie, een nieuw begin, helderheid, vitaliteit
Zwart – rust, aanvaarding, wedergeboorte
Rood – kracht, doorzettingsvermogen, passie, moed
Oranje – vruchtbaarheid, vreugde, gezondheid
Geel – communicatie, ontdekken (leren en reizen), inspiratie
Groen – liefde, troost, eigenliefde, hoop, rust
Blauw – wijsheid, onbeperkte mogelijkheden, vertrouwen en bescherming
Purper/paars – intuïtie, spiritualiteit, wijsheid, inspiratie
Bruin – bescherming, met beide benen op de grond staan
Roze – liefde, vriendschap, verzoening, harmonie
Grijs – compromis, neutraliteit, flexibiliteit, bescherming


Bij de wit-roze-rode armbandjes die ik maakte, staat wit voor een nieuw begin en de energie die hierbij nodig is, roze voor de liefde en vriendschap die de ontvanger mag ervaren en rood voor de kracht en het doorzettingsvermogen dat nodig is om de situatie aan te kunnen.

Bij een huwelijk is het een idee om het bruidspaar ieder eenzelfde armbandje te geven ten teken van verbondenheid. En voor de kleuren kan je denken aan oranje, rood en geel. Maar natuurlijk zijn alle kleuren mogelijk waarvan je vindt dat die symbool staan voor wat je ze toewenst.

Wie weet heb ik jullie op ideeën gebracht.

Liefs, Esther